E-post
info(a)kopenscooter.nu
Telefon
08-728 00 04

 
HemMina sidorKundserviceKöpvillkorGaranti/UnderhållOm ossNyheter/MediaKontakta oss
 
  •  
Butikens startsida

Att tänka på vid köp av en elcykel


Elcykel

Fördelen med elcykel är den rekordlåga driftkostnaden, endast 20 öre per mil! Med en elcykel bidrar du även till en bättre miljö. Enligt Greenpeace är elcykelns miljöpåverkan motsvarande en sextiondel av en vanlig bil.

Med Masu elcykel kommer du var du vill, utan större ansträngning. När du börjar trampa på din elcykel hjälper elmotorn till. Våra elcyklar klassas som helt vanliga cyklar och kan därför användas av såväl gammal som ung. Uppförsbackar och motvind kommer inte längre vara några problem!

Elcyklar måste vara utrustade med PAS (Pedal Assistent System) för att uppfylla Sveriges lagar gällande elcyklar. Om elcyklar inte har PAS klassas de som mopeder och inte som cyklar.

Definition av elcykel enligt vägverket:
En elcykel räknas som cykel om den är konstruerad på följande sätt. Elmotorn kopplas in när trycket på tramporna ökar, till exempel för att göra det lättare att trampa i uppförsbackar och i stark motvind. Motorn till en elcykel får endast förstärka kraften från tramporna och får inte ge något krafttillskott vid hastigheter över 25 km/tim. Motorns nettoeffekt får inte överstiga 250 watt.