Elscooter

Det råder delade meningar om vad det är som faktiskt definierar en elscooter, då en elscooter ses av många som en elsparkcykel eller elektrisk kickbike som får nå en maxhastighet på 20km/h. Andra tänker sig att en elscooter är en elmoped som både finns som klass 1 (45km/h) och klass 2 (25km/h). Det som är gemensamt för dessa fordon är att de drivs av ett batteri snarare än fossila bränslen, något som innebär många positiva effekter på bl.a. miljön då en elscooter inte släpper ut någon koldioxid. Batterierna är även återvinningsbara. En elscooter är extremt tystgående och kostnadseffektiv oavsett om du tänker på en elsparkcykel eller elmoped.


elsparkcykel

Elsparkcykel

Fördelen med elsparkcykeln är att den är lättare och enklare i sin konstruktion vilket gör att du enkelt kan ta med den vart du än ska, till skillnad från en elmoped. En elsparkcykel kan väga upp emot 10kg Denna typ av elscooter är att föredra om du vill ha ett billigare alternativ men ändå åka klimatsmart till och från jobbet/skolan. Med en elsparkcykel kan du även röra dig mellan olika städer, då den är kompakt och ofta går att vika ihop. Ta enkelt med den i bilen eller varför inte på tåget.


elsparkcykel


Elmoped

Elmopeden är mer robust och stark i sin konstruktion vilket gör att det kan kännas mer tryggt att köra den och du tar dig även fram mycket snabbare. Denna typ av elscooter har dessutom en längre räckvidd än vad en elsparkcykel har vilket är att föredra om du pendlar längre sträckor. Vill du framföra din elscooter på tuffare vägunderlag samt i trafiken rekommenderar vi därför en elmoped. Det finns även bättre förvaringsutrymmen och du kan transportera större paket samt montera fast större packboxar, viket inte är möjligt på en elsparkcykel. Klicka här för att komma till våra elmopeder