Vintertips

VintertipsVintertips från KopEnScooter.Nu

Att tänka på om du förvarar själv.

Om du har tänkt att parkera ditt fordon för vintern finns det en del saker som kan vara bra att tänka på.

Ditt fordon behöver underhåll även om du inte använder det aktivt. Följ våra tips och ditt fordon kommer att vara i bra skick då det är dags att plocka fram den igen.

-Ladda gärna batteriet med en ”intelligent” MC-laddare. Att den är intelligent innebär att den underhållsladdar batteriet under en längre period utan att du behöver göra något under tiden. Den bör ha en underhållsfunktion och vara konstruerad för MC-batterier. Vill du hellre använda en vanlig laddare bör du komma ihåg att ladda batteriet varannan vecka/en gång per månad.

-Byt olja och rengör filter inför vintern. Låt ej ditt fordon stå med gammal olja i behållarna. Gammal olja innehåller en syra som långsamt fräter på härdade ytor.

-Tvätta av och pusta upp ditt fordon så att du får bort salt, vägdamm och annan smuts. Du motverkar på så sätt erosion.

-Töm bensintanken och förgasaren. Ta bort vakuumslangen (är kopplad till det främre insugsröret som förgasaren sitter fast i mot cylindern). När du tagit lös vakuumslangen kör du motorn till dess att den stannar. Då är förgasaren tom på bensin. Du kan därefter även blåsa rent bensinfiltret om du har tillgång till en kompressor.

OBS!
Om du ej har möjlighet att göra detta så är det bästa alternativet att istället fylla din tank maximalt för att undvika kondensbildning. Täck över fordonet med t ex ett kapell.

Vi erbjuder förvaring för Mc och mopeder - det kan du boka här!

Kontakta oss! om du har frågor!