Reafilter ▼
  1. På rea (2)
Varumärke ▼
  1. Vespa (2)
Hastighet ▼
  1. 45kmh klass 1 (2)
Växling ▼
  1. Automat (1)
Passagerare ▼
  1. Ja (2)
Färg ▼
  1. Svart (1)
  2. Vit (1)

Vespa

Vespa

2 artiklar

per sida

2 artiklar

per sida

Vespa scooters

Vespa är en typ av scooter som är tillverkad av det italienska företaget Piaggio. Vespor började tillverkas 1946 och slog igenom rejält på 1950- och 60-talet. Vespan var den första framgångsrika scootern globalt. Namnet kommer från det italienska ordet för geting, vespa. Ordet vespa används ibland felaktigt av vissa som synonymt med scooter.

Vespa har vunnit många priser genom åren och har blivit utnämnd till den bästa italienska mopeden efter att en italienare körde från Italien till den norra polcirkeln med en vespa. Motorn i en Vespa är monterad tätt ihop med bakhjulet. Det gör att det inte är nödvändigt med en kedja eller kardan för att överföra kraften. Samtidigt ger det föraren gott om benutrymme.

Vespa-chassit är för det mesta gjort i plåt med stryktålig lackering. De nyare fordonen är automatväxlade så det är bara att gasa och bromsa. De äldre vesporna var manuella och flerväxlade. En Vespa är inte som andra liknande fordon då att äga och köra en Vespa är en livsstil. Vespan finns som både som motorcykel samt moped. Piaggio Vespa levereras som standard med Michelin-däck av mycket hög kvalitet. Med en vespa så ser och känner man att tillverkaren har investerat väldigt mycket i en otroligt fin design samt i mycket goda komponenter. Sverige finns det många auktoriserade verkstäder för Vespa mopeder som gör att det lätt för dig som Vespa-ägare att få din scooter servad samt lagad. Det är även lätt att få tag på reservdelar till vespor.

Scootern Vespa håller mycket hög kvalitet vilket gör att den håller många år. Mopeden är även otroligt driftsäker. Känner du dig intresserad av att köpa vespa och har frågor om de olika modellerna som finns att köpa så kan du höra av dig till oss så svarar vi på alla dina frågor. Vi ser fram emot att hjälpa dig med ditt köp av en ny vespa, och hjälper dig även med de bästa vespa-tillbehören om det är så att du önskar hjälp med detta! Vi har de flesta tillbehören till vespa, alltifrån en toppbox till Vespakläder. Skulle vi sakna en modell du är intresserad av så är det bara att du höra dig till oss så kan vi se om den går att beställa hem.

En sak vet vi säkert - du kommer bli garanterad nöjd om du köper en vespa.