Leveransinformation

Postnord kommer kontakta dig för utkörning. Observera att en elcykel/scooter endast ligger 4 dagar kostnadsfritt i Postnords lager och därefter utgår en hyra från Postnord på 369kr/dygn. Denna kommer vidarefaktureras till dig. Är det så att du inte väljer att hämta ut din elcykel/scooter samt inte meddelat oss att du vill returnera ditt fordon inom 2 dagar efter order så finns varan kvar i Postnords lager i 9 avgiftsbaserade dagar innan retur till oss. Vi kommer i detta fall vidarefakturera dig Postnords avgifter på 9 dagars hyra (3321kr samt returfrakt 1195kr). Om du ångrar ditt köp är det därför viktigt att kontakta oss omgående för att undvika onödiga kostnader för dig.

 

Fraktkostnader
Tillbehör och reservdelar har fri frakt inom hela Sverige vid beställningar över 1 000 kr annars 89kr. Fordon mopeder och MC kostar 199kr. Kostnader för returfrakter se rubriken ”returfrakt”.

 

Leverastider
Den förväntade leveranstiden av dina beställda varor hittar du på orderbekräftelsen, i kassan och/eller på den aktuella varusidan på sajten. Standardtid för alla leveranser är 2 till 5 arbetsdagar från mottagen betalning. Kontakta vår kundtjänst om du inte har mottagit leveransinformation per e-post inom fyra arbetsdagar från beställningsdagen.

 

Leveransinfo
Tillbehör och reservdelar hämtas ut på Postens närmaste kontor för paketutlämning. När paketet kommit fram skickas en avisering via SMS om att godset finns att hämta. Har du inte angivet ett mobilnummer vid beställning får du din avisering via post. Fordon skickas antingen direkt hem till dig (de levereras då emballerade och kräver viss montering samt lite enklare verktyg såsom en skiftnyckel och skruvmejsel), alternativt till närmaste utlämningsställe och verkstad (fordonen blir då monterade av din verkstad). Du väljer leveranssätt och eventuella uthämtningsställen direkt i vår kassa. Naturligtvis kontaktas du alltid innan leverans, var därför extra noga med att fylla i rätt mobilnummer vid beställning. Alla varor levereras av svenska Posten. Kan inte Posten nå dig via det av dig angivna telefonnumret skickas en avisering hem till dig. På aviseringen finns ett angivet försändelse-id vilket du använder då du kontaktar Posten angående utkörning. Kontrollera att alla delar är ordentligt monterade innan fordonet tas i bruk. Önskar du leverans utanför Sverige kontaktar du kundtjänst för en prisförfrågan gällande fraktkostnad.

 

Returfrakt
Vid retur betalar du returfrakt enligt följande:

Mindre paket: 100kr
Pallfrakt (t ex fordon och större tillbehör): Elcykel, mopeder och MC 1195kr

Vid storleksbyte av tillbehör såsom t ex handskar, hjälm eller skor, står vi för fraktkostnaderna i och med vår bytesrätt. Dock gäller det endast vid returnerad vara i originalförpackning. För hjälmar gäller att visirskyddet på visiret sitter kvar.

 

Fordonsregistrering
Vi ansvarar för registreringen av ditt fordon hos Transportstyrelsen. Nummerplåt och registreringsbevis skickas till dig från Transportstyrelsen i två separata försändelser inom 3-10 dagar efter att vi mottagit din betalning. Hur lång tid det tar beror på Transportstyrelsens arbetsbelastning. All dokumentation skickas till den adress där du är folkbokförd. Utan extra kostnad registrerar vi din scooter på dig och registreringsskylten skickas till dig från Transportstyrelsen. Glöm inte att ställa på din scooter i trafik och försäkra den innan du börjar använda din scooter.

 

Transportskadad leverans
Vid leverans till dig står vi för transportrisken, dvs skadas produkten på väg från vårt lager till dig är det under vårt ansvar. Vid eventuell retur är detta ansvar ditt. Vid transportskada skall detta anmälas till chauffören vid leveranstillfället, kontrollera därför alltid godset vid leverans. Viktigt är att du ber chauffören att lämna en bekräftelse på att godset var skadat. Var noga med att spara denna bekräftelse. Transportskador skall anmälas till oss senast 7 dagar efter att du mottagit varan för att vi skall behandla ärendet. Anmälan skall skickas till KopEnScooter.Nu skriftligen (via e-post eller vanlig post) med bilder och en kopia på bekräftelsen från chauffören.