NIU

NIUKör klimatsmart med NIU elmopeder. Allt fler väljer bort sin bensindrivna moped mot en eldriven! Tuffare miljökrav, billigare driftkostnader och ett ständigt behov av att kunna röra sig enklare och snabbare över korta sträckor är bara några av skälen. I en del städer har man dessutom börjat införa förbud mot bensindrivna mopeder. Det finns alltså ingen anledning längre att inte köpa eldrivet. NIU är ett team av ingenjörer, industridesigners och kreatörer som antagit utmaningen att förändra hur vi pendlar i och omkring våra städer, med minimal påverkan på stadsmiljön. Med en NIU elmoped förflyttar du dig tyst och snabbt i tätt trafikerade miljöer, utan CO2-utsläpp. NIU har utvecklats med stormsteg och snabbt blivit marknadsledande inom Sverige. Deras tre serier – NQi, MQi och UQi – förenar modern design och spjutspetsteknologi på ett revolutionerande sätt. Resultatet är en ny generations elmoped med en prestanda som slår de flesta konkurrerande modeller i Europa. Läs mer om NIU här.

19 artiklar

per sida

19 artiklar

per sida

Kör klimatsmart med NIU elmopeder

Allt fler väljer bort sin bensindrivna moped mot en eldriven! Tuffare miljökrav, billigare driftkostnader och ett ständigt behov av att kunna röra sig enklare och snabbare över korta sträckor är bara några av skälen. I en del städer har man dessutom börjat införa förbud mot bensindrivna mopeder. Det finns alltså ingen anledning längre att inte köpa eldrivet.


NIU

NIU är ett team av ingenjörer, industridesigners och kreatörer som antagit utmaningen att förändra hur vi pendlar i och omkring våra städer, med minimal påverkan på stadsmiljön. Med en NIU elmoped förflyttar du dig tyst och snabbt i tätt trafikerade miljöer, utan CO2-utsläpp. NIU har utvecklats med stormsteg och snabbt blivit marknadsledande inom Sverige. Deras tre serier – NQi, MQi och UQi – förenar modern design och spjutspetsteknologi på ett revolutionerande sätt. Resultatet är en ny generations elmoped med en prestanda som slår de flesta konkurrerande modeller i Europa.


NQi

Med NQi-serien tar NIU elmopeden till en helt ny nivå som överträffar de flesta mopeder med förbränningsmotor, både när det kommer till acceleration och underhåll. Modern teknik och design gör att NQi kräver minimal service. Det här är en trendig, klimatsmart och prisvärd elektrisk scooter (NIU:s första) som passar de allra flesta storstadspendlare. NQi drivs på toppmoderna litiumjonbatterier som totalt har en vikt på endast 10 kg. Det gör att du enkelt kan bära med dig batteriet till kontoret eller hemmet för laddning. Det tar ca 6 timmar att få 29aH-batteripaketet helt laddat. Med ett fulladdat batteri kan du köra upp till 80 km. Sträckan är beroende av många parametrar, utomhustemperatur, körstil, din vikt, last, terräng och hur väl du sköter och underhållsladdar ditt batteri. För utvecklandet av NQi har NIU slagit sig ihop med tyska Bosch för att ta fram en ultraeffektiv motor som är kapabel att ladda upp sig själv. Ja, visst låter det overkligt! Overkligt men fullt möjligt tack vare det sk. fältorienterade kontrollsystemet (Field-Oriented Control System). Genom att Förena FOC systemet med en 1500W Bosch motor har man lyckats skapa en bromsfunktion som återför strömmen tillbaka in i systemet. Så när du bromsar laddar du i själva verket om batteriet.


  • Litiumjonbatterier
  • Elegant design
  • Bosch motor med FOC-teknologi
  • 80 km i körsträcka

MQi

MQi är mindre och lättare än NIU:s populära NQi modeller. Även här har man samarbetat med Bosch för att gemensamt utveckla en mindre motor som kräver lägre energiförbrukning men är ändå riktigt snabb. Tack vare LG:s litiumteknik har man kunnat skapa ett batteri som bara väger 8,3 kg men ger en körsträcka på upp till 100 km. De främre och bakre lamporna är utformade för att ge dig och mötande trafik en optimal sikt.


  • Liten och lätthanterlig
  • LG Lithium teknologi
  • 100 km i körsträcka
  • Lättviktig


UQi

UQi är minst och lättast av alla NIU serier. Batteriet väger endast 5,2kg och kräver minst laddningstid. Det ger en körsträcka på upp till 60km. Precis som MQi och NQi är du ständigt kopplad till NIU Molnet, vilket gör att du dagligen kan föra regelbundna check-ups direkt från mobiltelefonen.


Hyr elmoped
Långtidshyr elmoped från MOVS. Obundet eller bundet abonnemang.