Mopeder (EU-mopeder) klass 1 & 2

22 artiklar

per sida

22 artiklar

per sida

EU mopeder: Billigt, trendigt och miljövänligt

Hos oss hittar du ett stort utbud av mopeder klass 1 och klass 2, både online och i våra butiker. Det finne både billiga mopeder och lite dyrare varianter. Oavsett vad du letar efter så har vi säkert den rätta mopeden för dig! Vi säljer en mängd olika modeller från Baotian, Kymco, Derbi, Vespa, NIU, Piaggio, Aprilia och Italjet. Köp en moped med prisgaranti och fri frakt inom hela Sverige. Du kan även hämta ut din förbeställda och färdigmonterade moped på över 100 utlämningsställen. Låt oss vara din mopedexpert! Vi hjälper dig med att välja ut rätt modell och svarar gärna på frågor. Välkommen att höra av dig till oss om du undrar över något, eller ta en sväng förbi vår butik på Lindhagensgatan 51, Kungsholmen.

Mopeder i ett nötskal

Har du aldrig kört moped tidigare är det säkert många frågor som dyker upp inför ditt första mopedköp. Vad behöver man ha koll på innan man köper en moped? Vilka skillnader finns mellan olika mopeder? Vilken moped är bäst utifrån just mina behov? Är en moped ett bra pendelfordon? Kostar det mycket pengar att underhålla en moped?

Visst finns det en del att tänka på, men låt oss ta det från början. Det finns flera olika typer av mopeder och som tur är säljs de flesta i Sverige. Kraven som ställs på dig som mopedförare varierar utifrån vilken modell du väljer och din ålder. För att köra moped klass I (även kallad EU-moped) krävs det att du har ett körkort med lägsta behörighet AM. För moped klass II behöver du ett förarbevis, om du inte har tagit körkort eller traktorkort.

Moped klass ett

EU-mopeder har en maxhastighet på 45 km/h och kräver att du (och eventuell medpassagerare) använder hjälm enligt Transportstyrelsens föreskrifter. Klass I mopeder är registreringspliktiga fordon och måste därför också ha registreringsskylt. I kategorin EU-mopeder ingår allt från scooters till crossmopeder och elmopeder. Innan du låter dig lockas av alla snygga modeller som finns på marknaden finns det ett och annat att tänka på innan du köper din första EU-moped. Det är inte speciellt dyrt att äga en moped men varför inte minska driftkostnaderna ännu mer om det går? Ta reda på vilken typ av motor din drömmoped har. En bränslesnål 4-taktsmotor kan spara dig många slantar i längden. Vill du eliminera bränslekostnaden helt? Kika på vårt utbud av elmopeder. En elmoped är dyrare i inköp än en bränsledriven moped, fast å andra sidan går det inte ett rött öre till bensinen.

Moped klass två

Moped klass II Klass II mopeder kan i princip jämföras med en motoriserad cykel eller elcykel. De har en maxhastighet på 25 km/h och kan köras i bussfiler och på cykelbanor. Du behöver inte heller registrera en klass II moped. Det är alltså inte särskilt mycket man behöver tänka på om man vill köpa en klass II moped. Rent utseendemässigt är den ganska så lik klass I varianten och har samma typ av motor monterad. De allra flesta klass II mopeder är bränslesnåla och tillverkas i bra kvalitet till en billig kostnad. Ofta beskrivs klass II mopeden som det ideala pendlarfordonet för stressade stadsbor.

Den perfekta partnern för pendling

Mopeden har under senare år blivit populär både bland unga och äldre. Det finns egentligen inget smartare och snabbare pendlarfordon än mopeden, vare sig du ska till skolan eller jobbet. Det sagt, lämpar sig olika typer av mopeder mer eller mindre bra för olika pendlingsbehov. En klass I moped är suverän för interurban pendling, det vill säga när du behöver köra lite längre sträckor (t.ex. mellan olika närliggande städer eller från en landsbygdort in till city).

En klass II moped är perfekt om du bor i storstan och helst låter bilen stå i garaget. Regelmässigt är det som att cykla till jobbet men du slipper trampa dig fram på egen hand i trafiken. Välj gärna en lättkörd variant som känns bekväm att sitta på. Med en nätt liten scooter slipper du krångla med växlar och väljer du en med 4-takts motor krävs det i princip inget underhåll alls.

Oavsett om du har ställt in dig på en klass I eller klass II modell är det viktigt att du väljer en moped med bra prestanda och en kraftfull men bränslesnål motor. Det finns en hel del modeller som uppfyller båda kraven. Bland annat har märken som NIU, Kymco och Vespa scootrar i riktigt läckra modeller och färger som håller måttet rejält. Det är bara att börja bläddra i vår mopedkatalog!


Billiga & miljövänliga mopeder

Den perfekta mopeden ur miljösynpunkt är förstås elmopeden och vi erbjuder riktigt fina, klimatsmarta och prisvärda modeller från topptillverkaren NIU. En prisvärd moped med elmotor helt enkelt. Passar inte en eldriven moped finns det faktiskt en mängd bra bensinalternativ. Välj en bränslesnål moped med 4-taktsmotor som har mindre skadliga utsläpp än 2-taktsmotorer.