Förläng säsongen! Vi ser att många ställer undan sin moped eller använder den mindre regelbundet under höst och vinterhalvåret, men har du rätt utrustning så går det bra att köra hela året ut. Inte ska väl lite vind och kyla hindra dig från att ta dig fram på vägarna? Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kör under höst och vinter:

Vinterdäck till din moped
För bättre och säkrare körning är det viktigt att du använder lämpliga däck. Vi har slitstarka dubbade däck som håller under många vintrar framöver och som ger säkert skydd på hala vägunderlag.

Men innan du köper ett par vinterdäck bör du ta reda på vilken storlek du behöver då det kan variera mellan olika modeller. På våra artiklar finns det alltid med en beskrivning på däckets dimensioner. Ett exempel kan anges: 120/70-12. Det innebär att däcket har en bredd på 120mm, höjden är 70% av däckets bredd och däcket passar en fälg som har en diameter på 12 tum. Det är även viktigt att du använder rätt verktyg när du byter däck. Om du aldrig har bytt däck tidigare så är du varmt välkommen in till vår verkstad.

Vi hjälper dig gärna med ditt däckbyte!

Benvärmare
För att du ska känna dig bekväm rekommenderar vi att du klär dig efter vädret. Vi har benvärmare som ger utmärkt skydd mot regn och kyla. De är dessutom fodrade och passar alla typer av fordon.

Skydda händerna mot kyla
Vi anser även att det är viktigt att du skyddar händerna mot kyla. Välj rätt handskar i vinter för att förhindra köldskador och olyckor till följd av blöta händer. Hos oss hittar du vattentäta, vindtäta och varmfodrade handskar med följsamt material.