DRAX Superior fick 4/5 i betyg av testföretaget M3. Superior har enligt M3 en hög kvalitetskänsla, den är både komfortabel, stöldsäker och har gått om förvaringsutrymme under sadeln.

Förvaringsutrymme och stöldsäkert batteri
Under sadeln finns det gått om utrymme för ett extra batteri om man önskar en längre räckvidd. Det M3 ansåg som mycket positivt med förvaringsutrymmet var stöldskyddet för batteriet då det är fastlåst i underkant. För att låsa upp batteriet används samma nyckel som för tändningslåset. Väljer man ett extra batteri är det exakt samma princip.

Extra säkerhet
Ytterligare en positiv aspekt som M3 lyfter fram, vad gäller stöldsäkerhet är att bakhjulet låser sig om någon försöker flytta på mopeden. I kombination med detta aktiveras ett stöldlarm.

Användarvänlig display
M3 nämner även de positiva fördelarna med displayen. ” Den centralt placerade och helt digitala displayen är ljusstark och informationsflödet förmedlas utan några som helst problem även i ett solkysst dagsljus. Här serveras det mest väsentliga i form av batteristatus i stapelform och procentenhet, hastighet, utetemperatur, klocka samt trippmätare.”

Hög kvalitet på motor
Den nyutvecklade mittmotorn på 3 kW svarar fint och kraften kommer omedelbart. M3 menar även att man snabbt kommer upp i maxhastighet.

Fördelar med Drax Superior
Till skillnad från andra modeller så har Drax Superior en mittmotor. Allra vanligast är att motorn sitter i bakhjulet.

Fördel med mittmotor:
Lägre tyngdpunkt
Bättre acceleration
Mindre värme i motorn gör att den håller längre
Bättre känsla vid gaspådrag
3kW

Andra fördelar är att det är:
Stort batteri 30Ahx
Lås för batteri under sitsen
Plats för integralhjälm under sitsen
USB uttag
Rejäl och tydlig display
Bra pris med tanke på vad man får, 26 995kr