Hur pendlar du idag? Vi har frågat våra kunder och nästan alla säger samma sak, majoriteten försöker undvika kollektivtrafiken i största möjliga mån. Vi ser att efterfrågan på elmopeder har ökat kraftigt sedan covid. Behöver du ta dig till arbete eller skola, men vill inte åka kommunalt, kan en elmoped vara lösningen.

Pendla med elmoped

Tillhör du en av dem som istället väljer att pendla med bil till och från jobbet? Att satsa på en elmoped har visat sig ha många fördelar, inte minst är en elmoped betydligt billigare i drift då du endast behöver ladda batteriet, även kostnaden för service är betydligt lägre. Det är även lättare att hitta parkering i stan, du undviker trängselskatt och fastnar inte i bilköer. Med en elmoped kan du kryssa dig förbi alla bilister och du sparar tid.

Bensin eller elmoped?
Framtiden för mopeder är definitivt eldriven. Tuffare miljökrav och lägre driftkostnader. Vem vet, i framtiden kanske det införs förbud mot bensindrivna mopeder i våra städer. Dessutom kräver en elmoped mindre underhåll/service än vad en bensindriven moped gör. Vi ser därför inte någon anledning till att inte välja eldrivet.

Moped Klass 1 eller klass 2
Fördelarna med en klass 2 moped är att du får köra på cykelbanor, försäkringspremien är lägre och du parkerar gratis där cyklar parkerar.

NQi
NQi+ är en moped med kraftig elmotor och ett kraftigt, men litet och lätt batteri som ger upp till 8 mil räckvidd. Tre effektlägen anpassar körbarheten efter situationen och du skiftar enkelt läge med tummen under färd mellan krypkörning, fullt ös eller mitt i mellan.

MQi
En scooter att lita på – nu med ännu bättre körkomfort och plats för två. MQi+ är en vidareutveckling av den populära modellen M1. Med en uppdaterad design och plats för ytterligare en passagerare kommer modellen i två versioner: Sport och Lite. Räckvidden på upp till 13 mil räcker normalt för de allra flesta pendlare.